Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-9.jpg
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-10.jpg
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-3.jpg
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-12.jpg

I-Hub Coworking Cafe

This new coworking space and café is situated at the heart of Imperial College's new Translation & Innovation Hub (I-HUB) providing space for companies to work alongside Imperial researchers in the Central Working White City district.

The proposals were conceived as a series of breakout and meeting spaces for the increasing number of startups and established scientific research organisations situated on the premises.

Designed as a sequence of distinct zones, the scheme is characterised by increasing levels of privacy as you move through the space, with a public "forum" at the centre defined by the bespoke communal table designed by our team, through to clusters of lounge seating and private, ash-clad booths for private discussion or individual working.

Whilst the space is lofty and naturally lit, the materials selected for the bespoke components are warm and tactile offering a reprieve from the more functional spaces of the labs and research units on site.

Tags: Commercial, Workspace

 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-8.jpg
 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-13.jpg
 
 Counter area visualisation.

Counter area visualisation.

 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-16.jpg
 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-5.jpg
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-6.jpg
 
 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-7.jpg
 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-4.jpg
 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-2.jpg
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-1.jpg
 Our bespoke communal table has a  Smile Plastics  top made from recycled yoghurt pots.

Our bespoke communal table has a Smile Plastics top made from recycled yoghurt pots.

 
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-15.jpg
Architecture-London-Design-Freehaus-Workspace-Imperial-College-18.jpg

Client
Imperial College I-Hub, Benugo

Architect and Lead Designer
Freehaus

Project Manager
Morgan Carr

Structural Engineer
Baker Hall

Services Engineer
Dowling Blunt

Catering Consultant
Fulcrum

Contractor
Betacroft

Cost Consultant
Implementation

CDM Principal Designer
Implementation

Approved Inspector
STMC

Plumbing
S. T. Holford

Electrical
DRF Electrical

Bespoke Furniture
Woodcraft, Smile Plastics, Freehaus

Bespoke Joinery
Craftwood

Lighting Designer
Into Lighting

Metalwork
Comet Catering

Signage
Alpen Signs

Photography
Tamin Jones

Status
Completed

 

Related Projects